Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от seanmon Покажи съобщение
    Здравейте,

Обръщам се към всички във форума, които могат да ми дадат някаква информация относно 159. Решил съм, че е време за смяна на колата и тази Алфа определено е една страхотно изглеждаща кола, просто съм влюбен в нея. Загледал съм се в модел от 2009 с двигател 2.4 JTDm 210 коня Q4. Собсвеникът казва, че колата е много запазена и е на малко километри, на практика почти нова. Също казва, че няма проблем за проверка в сервиз за достоверността, което ме навява на милъста, че няма лъжа. Какво можете да ми кажете за този двигател, като разход и поведение и също така дали 4x4 системата е надеждна като цяло и какъвто и да е друг съвет и неша, за които да гледам при огледа? Благодаря предварително
    Абе "почти нова" нищо не значи - да извади истинска сервизна книжка с пълна история

Q4 е перманентно активно, разпределението е 57% отзад и 43% отпред. На мене ми дава 9.5 градско в София, а лятото отива над 10 с постоянно включен климатик. Извънградско много зависи коклко ти е тежък крака - правил съм от 6.2 до 12/100.

Питай го собственика дали е махал DPF и как точно е изключен софтуерно ако го е спирал. При мене беше толкова калпаво направен софта, че ми се наложи да преинсталирам с оригиналния фърмуеър и после да се пипа интелигентно.

Пусни пък и един линк ако има обява да погеднем...успех!
    '07 Alfa 159 SW 2.4 JTDm Q4 210hp

Ex: '78 Chevy Malibu V8, '98 Dodge Stratus, '97 Volvo 850 T5

Comment

Здравейте,

Обръщам се към всички във форума, които могат да ми дадат някаква информация относно 159. Решил съм, че е време за смяна на колата и тази Алфа определено е една страхотно изглеждаща кола, просто съм влюбен в нея. Загледал съм се в модел от 2009 с двигател 2.4 JTDm 210 коня Q4. Собсвеникът казва, че колата е много запазена и е на малко километри, на практика почти нова. Също казва, че няма проблем за проверка в сервиз за достоверността, което ме навява на милъста, че няма лъжа. Какво можете да ми кажете за този двигател, като разход и поведение и също така дали 4x4 системата е надеждна като цяло и какъвто и да е друг съвет и неша, за които да гледам при огледа? Благодаря предварително

Дай да я видим тази девятка, че има една , която се разхожда от град на град и търговец на търговец, а точно този модел не се среща често.
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

• Тя тази вече сме я коментирали.
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
          Тя тази вече сме я коментирали.
          Така де, ама да не се е огледал човека в нея.
          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
          sigpic

Comment

Здравейте,

Загледал съм се в модел от 2009 с двигател 2.4 JTDm 210 коня Q4. Собсвеникът казва, че колата е много запазена и е на малко километри, на практика почти нова.
            Колега, ако е една TI-ка в София със светещи рингове на фаровете, дето се продава в момента за 18500 в мобиле-то, бягай далеч.
            Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
            Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
            Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
            Alfa Romeo 146 ti

Comment

• Аз като ви казвам, че бързо пак ще се намери някой да я купи...
              www.facebook.com/workshox

Comment

• Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
                Аз като ви казвам, че бързо пак ще се намери някой да я купи...
                С тая кола малко стана като девиза на продавалника... Само че "бързо купи, бързо продай"!
                Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
                Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
                Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
                Alfa Romeo 146 ti

Comment

• http://www.cars.bg/c436436
                  alfa 164 t.s ex
                  tipo 2,0 16v turbo ex
                  opel astra amnesia ex
                  megane 2 ex
                  alfa 159 jtd ех
                  audi A6/S TQ 330+
                  audi a4 b5 1,8 TQ 500++
                  alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Здравейте,

q4 сработва чудесно, системата е торсен диференциал, влага се в q7 същата система.
                    Градско според зависи от 9-10л/100км, извънградско както и да съм я карал не мие давала над 6.7-6.9...с нормално каране дава около 6.
                    Хубави двигатели, не са скъпи за обслужване...колата е тежка с тази модификация е 1680кТрябват си и конете.
                    Този мотор е с по-доброто турбо от 200кс...макс. въртящ момент идва на 1500 оборота. По-бързо се развърта турбината.
                    Красива и рядка модификация...
                    п.с. Ако си харесал Сф, с рингове на фаровете, се върни в темата назад, виж ми поста...лично съм запознат с колата, преди година исках да я купувам...! Това не е кола, съсипана е отдавна вече...крива геометрия след удар с превъртане по покрив, без здрав еърбег и мн други проблеми!
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Тази някой гледал ли я е?
                      http://www.cars.bg/c276812
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                        Тази някой гледал ли я е?
                        http://www.cars.bg/c276812
                        Един познат я е гледал,каза че външно и вътрешно е ОК,НО има едно голямо НО,каза че колата 100 % не е на реални км.,сваляна е главата,вероятно е прегрявана,и е събрана с лопатата,каза че след 3-4 км. тестове,като са спряли колата около дюзите е вряло-това значи че не са монтирани като хората,и изпуска покарай тях.Каза също,че като е отишъл,колата е била палена предварително,билоа е леко загряла,което значи задължително да се отиде без предупреждение,и да се види как работи на студено,защото тоя мотор тва му е слабост
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Бахмааму, какви ли усилия трябва да положиш, за да прегрееш автоматик ?!?
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Това си е детска болест на 2.4 в 159 - грее от цъфнала глава. Така, че дали автомат или ръчка все тая.

Интересното е, че главата на 2.4 20в от 159 е с доста по-малки изпускателни портове от тези на 166 2.4 20в 175 коня. Незнам дали това е една много съществена предпоставка за цепенето на тиквите при 159. Двете глави са взаимозаменяеми и един вид тунинг на 159
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                              Един познат я е гледал,каза че външно и вътрешно е ОК,НО има едно голямо НО,каза че колата 100 % не е на реални км.,сваляна е главата,вероятно е прегрявана,и е събрана с лопатата,каза че след 3-4 км. тестове,като са спряли колата около дюзите е вряло-това значи че не са монтирани като хората,и изпуска покарай тях.Каза също,че като е отишъл,колата е била палена предварително,билоа е леко загряла,което значи задължително да се отиде без предупреждение,и да се види как работи на студено,защото тоя мотор тва му е слабост
                              Набито око има твоя познат...
                              На тия км. си дойде от Италия, ама трябва да си сляп и глух за да повярваш. Още там са ги коригирали.
                              Общо взето е познал всичко, само за студеното палене е в грешка - работи си нормално. Мисля, че с него се разминахме, когато идва да я гледа ( бяха с Опел Вектра Ц ). Тъкмо и бях занулил ДПФ-а...
                              Ама тия джамбази са си такива - не им се дават пари ако не е опряло яйцето до ду..то.
                              Иначе колата се продаде след 2 дни май пак в Сф.
                              Ама докато си тръгнаха хората 2 пъти ходих да и чистя грешките, щото сваляха наново дюзи и ЕГР.
                              Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                              Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

• Майкоо, така като чета, от вашия край май не е здравословно да купуваш кола. И други култови истории знам за джамбазите по Врачанско/Монтанско
                                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X